V Ljubljani žalujejo, Marka ni več: “Počivaj v miru poleg svoje mame!”

25. mar. 2024, ob 19.17
Posodobljeno pred 25 dnevi
20
100 SEK

Bil je cenjen in spoštovan brezdomec.

LJUBLJANA – „Z žalostjo sporočamo, da je tuzemski svet zapustil še en dolgoletni član društva, Marko Krajnc, za katerega se nam je, glede na njegove dosedanje težave, zdelo, da je neumrljiv – a temu žal ni bilo tako. Srečno pot, Marko!“ so sporočili Kralji ulice, Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice.

Ni se izšlo

„Ja, Naš Marko ( Plinček ). Vedno energičen, pripravljen na vse. Tokrat se žal ni izšlo. Žalostno. Počivaj v miru poleg svoje mame, ki te je neutrudno spremljala (čuvala) čisto vsak dan in vse dodobra poznala,“ se glasi eden od komentarjev pod objavo o smrti Marka.

Bala se je

„Pred mnogimi leti sva se prvič pogovarjala, ko sem ti pred Polikliniko dala nekaj denarja. Zelo lep fant, rekla sem ti, da imaš vse atribute za v modno revijo, ti pa si mi odvrnil, da imam lepe zobe. Večkrat sva kakšno rekla in bala sem se dneva, ko bom izvedela kar sem izvedela sedaj. Počivaj v miru Marko in pozdravi mojo Vano, če jo boš srečal,“ je dodala še ena uporabnic Facebooka, ki je često videvala Marka.

Marko, počivaj v miru.

Kdo so Kralji ulice?

Kralji ulice je društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev v Sloveniji. Ustanovljeno je bilo leta 2005 in združuje strokovnjake ter posameznike, ki se ukvarjajo z brezdomstvom in s tem povezanimi pojavi. Njihovo poslanstvo je podpora brezdomnim in drugim socialno izključenim skupinam prebivalstva. Društvo izvaja različne programe, med njimi so:

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

    • Dnevni center: Nudi strokovno pomoč in podporo pri vključevanju v formalne in neformalne oblike pomoči.
    • Nastanitev: Omogoča dostop do varnega prenočišča za brezdomce.
    • Preprečevanje deložacij: Pomaga preprečevati izgubo doma za socialno ogrožene posameznike.
    • Šport: Aktivnosti, ki spodbujajo telesno in duševno zdravje

Poleg tega izdajajo tudi časopis Kralji ulice, ki je prvi časopis o brezdomstvu in sorodnih socialnih vprašanjih v Sloveniji. Namen časopisa je osveščanje javnosti in dajanje glasu socialno najbolj ogroženim ter izključenim skupinam prebivalstva. S tem korakom se trudijo doseči cilj – dostopno nastanitev za vse

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

20
100 SEK