• C Novo mesto
  • 05:46
  • Pon, 23.05.2022

V Loki imajo venčke, kakršnih še niste videli – FOTO

Adventni venčki so prvi znak prihajajočih božično-novoletnih praznikov. O tem, kako ustvariti adventni venček, lahko preberete na tej povezavi, v Loki pri Zidanem Mostu pa so bili tako ustvarjalni, da jih lahko le pohvalimo.

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU – V tem času začenjajo tako imenovani Vencember. Projekt v sodelovanju z drugimi društvi in institucijami v kraju pripravlja Turistično društvo Loka. Petkovima delavnicama adventnih venčkov, prvi v Trubarjevem domu upokojencev in drugi v šoli v Loki, čistilni akciji in sobotnemu koncertu Klape Tramuntana v organizaciji KD Primož Trubar Loka, je v nedeljo, 27. novembra, sledil otvoritveni dogodek z razstavo adventnih venčkov na ograji sadovnjaka ob sprehajalni poti ob Savi.

Na vabilo k ustvarjanju razstave se je odzvalo lepo šteilo ljudi, ki so ustvarili prav posebne in unikatne adventne venčke. Letošnjo razstavo bogatijo ne le domači adventni venčki, temveč tudi tisti, ki so bili izdelani na Vrhovem, v Sevnici in Gornji Radgoni.

V kratkem kulturnem programu je nastopila pevska skupina Vokalnih 5, vse zbrane sta pozdravila predsednik KS Loka Janko Metelko in direktorica Javnega zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, razstavljene adventne venčke pa je blagoslovil domači župnik gospod Janez Furman. Uradnemu dogajanju je sledilo sproščeno druženje ob kuhanem vinu, pecivu in drugih dobrotah, ki naznanjajo prihod najbolj veselega časa v letu.

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate, kaj vse so sposobne ustvariti človeške roke. Navdušeni boste! Razstava bo sicer na ogled vse do 7. januarja.

Vir: Moja občina, M. S.
Foto: Facebook Jože Hvala

dolenjske lekarne