• C Novo mesto
  • 04:14
  • Sob, 13.08.2022

V Novem mestu otvoritev EKO igralnic

V Vrtcu Pedenjped Novo mesto so na poseben način obeležili teden otroka, in sicer so v torek, 1. 10. 2013, slovesno odprli dva ekooddelka v Enoti Pedenjped. Zbrane je na odprtju pozdravila ravnateljica vrtca, ga. Meta Potočnik. Dejanje lepo sovpada tudi z letošnjo osrednjo temo tega tedna – Kako je biti otrok v današnji družbi?

Svet je namreč vse bolj onesnažen in vsi se moramo truditi za lepši, bolj zdrav in bolj čist jutrišnji dan. S temi cilji pa moramo prek vzgoje in izobraževanja osveščati tudi najmlajše prebivalce našega planeta. Tako se novomeški vrtci že vrsto let trudijo z različnimi dejavnostmi in projekti otrokom čim bolj približati naravo in zdrav način življenja. V prehrano vnašajo naravne domače prehranske izdelke lokalnih proizvajalcev, seveda primerne letnemu času. In tako je kot nadgradnja tega v Vrtcu Pedenjped nastala ideja o novem izdelku – ekoigralnicah. Med poletnimi počitnicami je namreč vrtec v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto prenovil dve igralnici skupaj z umivalnicama za najmlajše otroke. Pobarvali so jih z naravnimi barvami in opremili z naravnimi materiali ter tako ustvarili ekoigralnici. Prisotni na odprtju so bili navdušeni nad vonjem naravnih materialov in prijetnim občutkom topline.

Vrednote, ki jih privzgojimo našim malčkom, so pomembna popotnica, ki bo vplivala na kakovost njihovega življenja. In tudi spoštovanje narave je ena od teh vrednot, zato se v novomeških vrtcih trudijo naučiti malčke živeti v sožitju z naravo. Omenjeni ekoigralnici sta delček tega okoljevarstvenega mozaika.

e-bike