• 28.58C Novo mesto
  • 13:43
  • Pet, 19.07.2019

V Šentjanžu trije poškodovani

Uprava za zaščito in reševanje poroča o več prometnih nesrečah, ki so se zgodile danes oziroma v petek zvečer.

ŠENTJANŽ – Ob 10.27 sta v Šentjanžu trčili osebni vozili. V nesreči so se tri osebe poškodovale. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovane osebe so reševalci prepeljali v novomeško bolnišnico.

Na avtocesti v ograjo

V petek okoli 18. ure se je na avtocesti pri Pluski v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, usmerjali promet in odstranili razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so na kraju pregledali in oskrbeli reševalci iz Trebnjega. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali še manjšo prometno nesrečo brez poškodb, ki se je zgodila na nasprotnem voznem pasu.

V petek ob 23.23 pa sta v križišču v Ulici Slavka Gruma v Novem mestu trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Reševalci NMP ZD Novo mesto so jo oskrbeli na kraju nesreče. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, usmerjali promet, pomagali policiji in vlečni službi ter očistili cestišče.

Vir: Spin