• C Novo mesto
  • 07:39
  • Sob, 23.09.2023

V soboto po Vorančevi poti

V Mokronogu to soboto pripravljajo 18. pohod po Vorančevi poti od Mokronoga do Pijane gore. Gre za pohod po čudoviti dolenjski pokrajini, ki bo obogaten z lokalno kulinariko in prijetnim druženjem.

MOKRONOG – Start bo tudi letos tradicionalno pred Gostilno Deu ob 8. uri, nato pa bo pohodnike pot vodila po vinskih goricah od Mokronoga, Svetega Vrha, Malkovca, Slančjega Vrha, Telč do Pijane gore.

Lahkoten pohod omogoča, da pohodniki tu pa tam postanejo, si privežejo dušo in spočijejo pogled v slikoviti naravi, ki se jim ponuja na vsakem koraku. Takrat bodo te kraje doživeli tako kot Voranc sam pred mnogimi leti.

In ker bo letos Vorančev pohod že 18. po vrsti, organizatorji vabijo obiskovalce, da pridejo v čim večjem številu, saj je to tudi priložnost za druženje, klepet s prijatelji in znanci. In vsakdo, ki je enkrat že bil, se vedno rad vrača. In zakaj? »Ker te ljudje v teh krajih gledajo v oči! Zaradi tega se počutiš domače, sproščeno, morda celo razvajeno, zagotovo pa veš, da boš še prišel,« kot pravi Stane Peče

Izkoristite čudovit sončen jesenski dan v prijetnem druženju in rekreaciji. Prijazno vabljeni !

Prijavnina za odraslega znaša 10 evrov oziroma 5 evrov za otroke in vključuje okrepčila ob poti, malico ob zaključku poti na Pijani gori ter prevoz nazaj do Mokronoga. Prva organizirana vožnja avtobusa iz Pijane gore bo ob 13.30, druga pa ob 14.15.

Sicer pa lahko pohodniki dan začnejo z obiskom kramarskega sejma v trškem jedru Mokronoga, neposredno ob štartu Vorančeve poti. Sejem pripravljajo vsako tretjo soboto v mesecu.

Turistično društvo Mokronog