• C Novo mesto
  • 19:36
  • Ned, 24.01.2021

V sredo protesti v Ljubljani, minister zatrdil, da bodo preprečili nasilje

Po potrebi bodo uporabili tudi vodni top.

LJUBLJANA – Že lep čas se po spletu in po osebnih vabilih širijo podatki ter vabila o vabilo na proteste, ki bodo v sredo, 13.1., v Ljubljani. Geslo protestov je “za svobodo, pravico in resnico”.
Kaj nas čaka to pot, nihče ne ve. Ob tem so se oglasili tudi petkovi protestniki, ki od lani opozarjajo na nepravilnosti vlade. So pa se petkovi protestniki distancirali od dogajanja, ki je načrtovano za jutrišnjo sredo.

Zagotoviti varnost

“Jaz vam lahko zagotovim samo to, da bo policija, tako kot je bila novembra, tudi v sredo oziroma kadar koli v polni pripravljenosti in bo v največji meri zavarovala premoženje ljudi in njihovo varnost, posebej seveda ta cenjeni hram, državni zbor, da se ne bi zgodilo kaj takega, kar se je zgodilo na Kapitolu,” je TV Slovenija povzela besede ministra Aleša Hojsa, ki je imel v mislih nasilen vdor podpornikov Donalda Trumpa v prostore ameriškega kongresa.

Ob tem velja opozoriti še na dve dejstvi: policija od ponedeljka, 11.1., stavka, za nameček pa je slovensko policijo sinoči razhudil tudi minister Hojs, ki je dal razkriti podatke za plače v decembru 2020.

Kljub temu pa na policiji zagotavljajo, da državljanke in državljani stavke ne bodo občutili in da bo poskrbljeno za njihovo varnost.

Slovenske novice ob tem dodajajo, da bodo po potrebi za obvladovanje razmer uporabili tudi vodni top.

Spomnimo – novembrski protesti v Ljubljani so bili zelo nasilni, skupila pa sta jo tudi novinar in fotograf, v središču mesta pa so več potekali spopadi, ki jih je zatrla policija.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www