V strelskem napadu v Kansas Cityju umrla ena oseba, več kot 20 ranjenih

15. feb. 2024, ob 09.24
14
100 SEK

V sredo popoldne je v Kansas Cityju potekalo veselo rajanje v čast zmage domače ekipe Kansas City Chiefs v finalu ameriške nogometne lige NFL Super Bowl. Slavje so prekinili glasni zvoki streljanja, v katerem je umrla ena oseba, ranjenih pa je bilo več kot 20 oseb.

Enega strelca zaustavila in zadržala množica

Ulice so bile polne navijačev, proslave se je v središču Kansas Cityja udeležilo okoli milijon ljudi. Slavje se je pozno v popoldanskih urah počasi zaključevalo, ko so rajanje naenkrat pretrgali zvoki streljanja. Medtem, ko je del udeležencev takoj zajela panika in so začeli brezglavo bežati, nekateri očividci opisujejo, da najprej niso zares dojemali, kaj se pravzaprav dogaja in so mislili, da gre za zvok ognjemeta, šele nato jih je zajela panika Po poročanju CNN so bili igralci nogometa v času streljanja še vedno na odru.

Pri ameriški policiji so potrdili, da so aretirali tri osumljence. Motiv za streljanje zaenkrat še ni znan. Enega od strelcev je obvladala kar množica; na spletu so zaokrožili posnetki, kako udeleženci proslave napadejo strelca, ga obvladajo, podrejo na tla, mu vzamejo strelsko orožje in ga zadržijo vse do prihoda policistov.

FBI prosi za kakršnekoli videoposnetke, fotografije ali pomembne infromacije glede streljanja na proslavi, za to so ustvarili tudi posebno spletno stran.

Ena oseba umrla, več kot 20 ranjenih, tudi otroci

V streljanju je bilo ranjenih več kot 20 oseb, med njimi tudi več otrok. Umrla je radijska DJ-ka Lisa Lopez-Galvan, poroča CNN. “Z iskreno žalostjo ter izjemno težkim in strtim srcem sporočamo, da je življenje izgubila KKFI DJ Lisa Lopez,  voditeljica oddaje Taste of Tejano,” so pri radiu KKFI zapisali na Facebooku. Več sorodnikov Lopezove naj bi bilo med ranjenimi.

Pripravil: NaDlani.si; Foto:  YouTube

14
100 SEK