• 17.15C Novo mesto
  • 00:48
  • Pet, 14.08.2020

V torek nove okužbe kar po 13 občinah! Vodilni infektologi: Stanje s korono je na robu

V Sloveniji so v torek ob 919 testiranjih potrdili 14 primerov okužb z novim koronavirusom. V vladni statistiki novih smrtnih žrtev niso zabeležili. Hospitaliziranih je bilo 21 bolnikov s covidom-19, na intenzivni negi štirje, iz bolnišnice pa niso odpustili nikogar, je vlada sporočila na Twitterju. Nove okužbe so v torek potrdili v 13 občinah. Doslej so v Sloveniji odkrili 2115 okužb z novim koronavirusom, skupaj pa je umrlo 117 bolnikov s covidom-19.

Okužbe v 13 občinah po državi

V torek so nove okužbe z novim koronavirusom potrdili v 13 občinah po državi. Dva primera so odkrili v Hrastniku, kjer je žarišče v domu za starejše, po enega pa v Ljubljani, Dravogradu, Celju, Škofji Loki, Ajdovščini, Ilirski Bistrici, Šenčurju, Kočevju, Škofljici, Tišini, Vojniku in občini Dobrova – Polhov Gradec.

Hodimo po robu prepada

Včeraj je vodja strokovne skupine Bojana Beović  trenutni potek epidemije primerjala s hojo po robu prepada, saj odprtost meja in delovanje vseh dejavnosti v državi omogočata vnos in širjenje virusa. Po enomesečnem premoru se je tako spet začelo širjenje okužb, najprej z vnosom iz tujine, nato pa še širjenje med ljudmi, ki so tesno skupaj. »To so družine, zasebna in tudi neurejena javna druženja in delovna mesta,« je pojasnila Beovićeva in dodala, da to ne pomeni, da lahko režime na mejah v celoti sprostimo, saj bi se vnos iz tujine spet povečal.

NaDlani.si; Foto: Unplash