• 17.13C Novo mesto
  • 00:29
  • Tor, 18.06.2019
  • Prijava

V Trebnjem vetrolom, gasilci reševali telovadnico, v NM zalilo hišo

Ponoči se bodo padavine, deloma nevihte razširile v notranjost države.

TREBNJE – Sinočnje padavine so povzročile največ težav ravno na področju Dolenjske! Za gasilci je naporen večer, saj se je nekaj po 21. uri na področjem Ivančne Gorice, Trebnjega in Novega mesta razbesnelo neurje. Voda je zalivala prostore, svoje je naredil tudi vetrolom.

NOVO MESTO
Ob 22.29 je v ulici Šentpeter v naselju Otočec, občina Novo mesto, meteorna voda zalila bivalne prostore stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so vodo iz prostorov izsesali.

NOVO MESTO
Ob 22.02 je na Kandijski cesti v Novem mestu močan veter podrl drevo. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.

TREBNJE
Ob 21.31 je v Dolenji Nemški vasi, občina Trebnje, meteorna voda ogrožala telovadnico osnovne šole. Gasilci PGD Ponikve so s parkirišča izčrpali štirideset kubičnih metrov vode in odmašili zamašen jašek na bližnji cesti.

TREBNJE
Ob 21.31 je plaz zasul cesto Odrga—Repče, občina Trebnje. Dežurni delavec Komunale Trebnje je postavil prometno signalizacijo. Cesta je prevozna enosmerno izmenično

TREBNJE
Ob 21.28 je na cesti Jordankal—Rdeči Kal, občina Trebnje, več podrtih dreves oviralo promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevesa odstranil.

TREBNJE
Ob 21.09 sta na cesti Žužemberk—Bič pri kraju male Dole občina Trebnje, dva podrta drevesa ovirala promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevesi razžagal in odstranil.

IVANČNA GORICA
Ob 21.03 je na Viru pri Stični, občina Ivančna Gorica, klet stanovanjskega objekta zalila meteorna voda. Posredovali so gasilci PGD Stična, ki so iz objekta izčrpali okoli dvanajst kubičnih metrov vode.

Kako kaže?

Danes bo v zahodni Sloveniji sprva delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo začelo deževati. Predvsem na Primorskem bodo nastajale tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 28 °C.

Ponoči se bodo padavine, deloma nevihte razširile v notranjost države.

Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami tudi v obliki neviht. Pojavljali se bodo močnejši nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 17 do 23 °C.

D.P.