V ZDA vladal kaos zaradi snežnega viharja, zaprte tudi šole

14. feb. 2024, ob 13.16
11
90 SEK

Na severovzhodu ZDA je v torek začel divjati snežni vihar, ki se je premikal izjemno hitro in povzročal prebivalcem številne preglavice. Med drugim so v nekaterih mestih zaprli šole in uvedli pouk na daljavo, marsikdo ni mogel do svoje službe, preventivno pa je bilo odpovedanih tudi več kot 1200 letov. Zaradi spolzkega cestišča je prihajalo do številnih nesreč, najmanj ena oseba je v nesreči do sedaj umrla. Vihar je bil sicer napovedan, vendar je ponekod povzročil več težav kot v drugih krajih.

Napovedi za New York so bile slabše od dejanskega stanja

Medtem, ko je nenaden snežni vihar v nekaterih mestih povzročil veliko škode in pravi kaos, pa so jo druga mesta odnesla precej lepše, kot je bilo napovedano. V New Yorku so na koncu zabeležili le okoli 10 centimetrov snega, medtem ko so nekatere podeželske kraje prekrile debele snežne odeje, tudi čez trideset centimetrov snega. Kljub temu so bile šole v New Yorku zaprte, oblasti pa so prebivalcem svetovale, naj ostanejo doma. Zaradi toplejših temperatur se je sneg do popoldneva in večera v New Yorku sicer večinoma že stalil in je nehal povzročati preglavice.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Nekoliko huje je bilo na podeželju, nekateri kraji odrezani od sveta

Nekateri podeželski kraji so bili za nekaj časa popolnoma odrezani od sveta, zapadlo in obdržalo pa se je tudi veliko več snega kot v večjih mestih. Letalske družbe so odpovedale več kot 1200 letov, od tega skoraj polovico z letališča LaGuardia v New Yorku. Številna gospodinjstva na podeželju so za več ur ostala brez elektrike.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash, YouTube

 

11
90 SEK