Val vlomov v Ljubljani in okolici

01. jul. 2024, ob 10.15
121
100 SEK

V zadnjih dneh so Ljubljano in njeno okolico pretresle številne tatvine in vlomi, ki so med prebivalci povzročili nemalo skrbi. Val kriminalnih dejanj je zajel različna območja, od stanovanjskih hiš do lokalov, tatovi pa so izkoristili vsako priložnost za krajo vrednih predmetov in gotovine.

Tatovi so delovali sistematično, pri čemer so povzročili precejšnjo materialno škodo. V Kamniku so neznanci vlomili v hišo in odtujili nakit v vrednosti približno 1000 evrov. Na Viču so vlomili v hišo, od koder so odnesli gotovino v vrednosti okoli 400 evrov.

Še večja škoda je nastala na območju Ribnice, kjer so vlomilci iz hiše odnesli orožje in kovinsko blagajno, pri čemer je skupna vrednost odtujenega presegla 3000 evrov. Za Bežigradom je bilo vlomljeno v več stanovanj, pri čemer so tatovi odnesli nakit in gotovino v skupni vrednosti okoli 4200 evrov.

V Litiji so vlomili v klet in odnesli kolo znamke Nakamura, vredno približno 250 evrov. Prav tako za Bežigradom so v enem izmed lokalov ukradli gotovino in mobilne telefone, s čimer so povzročili škodo v vrednosti okoli 2000 evrov.

Policija prijela vlomilca na Viču

Sreča se je obrnila v prid pravici včeraj zvečer, ko so policisti nekaj pred 22. uro na Viču prijeli 55-letnega slovenskega državljana, ki je poskušal iz hiše odtujiti nakit in gotovino. Osumljenec, ki je bil že večkrat obravnavan zaradi podobnih kaznivih dejanj, je zdaj v priporu in bo v prihodnjih dneh priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Drzne tatvine v Mostah in Bežigradu

Poleg vlomov so se zgodile tudi drznejše tatvine. V soboto okoli 15. ure je neznanec v Mostah, ki se je prevažal v taksiju, vozniku ukradel denarnico in pobegnil. Storilec je star okoli 30 let, visok približno 175 cm, suhe postave, z pobritimi lasmi, oblečen v kratke hlače in zeleno-rumeno majico. Policija še vedno išče storilca.

V petek so na območju Bežigrada v dopoldanskih urah dva moška zamotila oškodovanko s pogovorom o telekomunikacijskih delih, nato pa ji iz hiše odtujila nakit. Eden od storilcev je visok približno 170 cm, oblečen v modro delovno obleko in nosil kapo s šiltom. Policija intenzivno išče storilce in zbira obvestila.

121
100 SEK