Varnostniki prijeli Francija Keka, med polčasom tekme šel na kolena

25. feb. 2024, ob 21.33
Posodobljeno pred 2 mesecema
17
60 SEK

Kot pa javljajo Slovenske novice, pa je med polčasom na parket vdrl tudi eden izmed podpornikov Palestince.

KOPER – V Kopru je Slovenija v 2. krogu kvalifikacij za EP v košarki z 88:79 premagala Izrael. Pred tekmo in v dvorani je bilo kar nekaj protestnikov, ki si podprli Palastince, s katerimi je Izrael v vojni moriji…. Protestniki menijo, da Slovenija ne bi smela igrati tekme proti Izraelu.

„V nedeljo v okolici dvorane ni prijavljenega nobenega shoda, prav tako sprememba prometnega režima ni predvidena. Za varnost udeležencev bo skrbela varnostna služba, za varnost ljudi zunaj prireditvenega prostora, po potrebi, če bo organizator potreboval pomoč policije, pa tudi na prireditvenem prostoru, pa bo skrbela tudi policija. Koliko policistov bo na terenu, je odvisno od informacij, ki jih bomo zbrali do samega začetka tekme. Policija trenutno z informacijami o konkretnih grožnjah ne razpolaga,“ je sporočila Policijska uprava Koper.

Kot pa javljajo Slovenske novice, pa je med polčasom na parket vdrl tudi eden izmed podpornikov Palestince. To je bil Franci Kek, ki je imel na sebi črno bel palestinski šal, šel je na kolena in se priklanjal.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona X

17
60 SEK