• 13.73C Novo mesto
  • 18:13
  • Sob, 24.10.2020

Včeraj rekordnih 192 okužb, na mizi so novi ukrepi

V četrtek so v Sloveniji opravili 3645 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 192 okužb, je vlada sporočila prek Twitterja. To je največ potrjenih okužb v enem dnevu doslej. Skupno število potrjenih okužb z novim koronavirusom pa je preseglo 5000.

Novi primeri okužbe z novim koronavirusom so bili v četrtek razpršeni na 77 občin. Kar 52 primerov so potrdili v Ljubljani, po sedem v Domžalah in Črni na Koroškem, po šest v Mariboru in Celju, pet v Slovenskih Konjicah, po štiri pa v Kranju in Medvodah. Občinam z najmanj eno potrjeno okužbo se je pridružilo Središče ob Dravi. Po dve okužbi so zabeležili v Novem mestu, Ivančni Gorici in Krškem, po eno pa v Sevnici, Brežicah in Kočevju.

 

Skupaj je 1509 aktivnih okužb, največ v Ljubljani, 338. »Ves čas se razmišlja o morebitnih novih ukrepih,« pravi vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. »Virus kroži po vseh občinah. Ni varnega kraja. Precej okužb je neznanega izvora, ko govorimo o vnosu iz tujine, gre za nekaj, kar je resnično zanemarljivo. Ukvarjati se moramo z okužbami, ki se dogajajo v lokalnem okolju,« je dodal.

NaDlani.si; Foto: Pixbay