• 18.09C Novo mesto
  • 23:46
  • Tor, 18.06.2019
  • Prijava

Včeraj zadnje slovo od Gregorja Krakarja

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti.

ŽUŽEMBERK – Včerajšnji torek bo ostal zapisan v zgodovini občine Žužemberk kot dan, ko so se poslovili od izjemnega človeka in gasilca 32-letnega Gregorja Krakarja. Telo je klonilo, bolezen je dobila boj, Gregor se je v petek zvečer za vedno poslovil.

Častno spremstvo

Številni od blizu in daleč so se včeraj po 18. uri udeležili pogreba. Žaro pokojnika so pripeljali v Suho Krajino ob 9. uri zjutraj, gasilci, kolegi, tovariši so se mu poklonili tudi tako, da so žaro spremljali od prihoda v občino pa do mrliške vežice. Kjer je bila gneča. Vsak je hotel še zadnjič reči Gregor, zbogom ter izreči sožalje svojcem, v prvi vrsti pa staršema, ki sta lahko izjemno ponosna na pokojnega sina. V tem hipu je to za njiju slaba, a žal edina tolažba.

Hvaležni so mu

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti. To so poudarili tudi predstavniki NK Žužemberk, ki so strnili svoje misli za današnje Slovenske novice.

Velika izguba

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ se je že za vikend velikanske izgube za kraj in občino ter regijo zavedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Nov udarec

To je že druga tragedija, ki je v letošnjem letu prizadela Suho Krajino. Spomnimo – konec marca sta v prometni nesreči umrla 19-letna Patricija Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letni Žiga Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk.

D.P.
Foto: Facebook PGD Žužemberk