VIDEO: Brez mask in brez razdalje! V javnosti prišli posnetki zabave v covid bolnišnici

23. jan. 2021, ob 11.27
4
70 SEK

Zaposleni v zagrebški Klinični bolnišnici Dubrava, ki je v pandemiji postala bolnišnica za covid, so v začetku leta priredili zabavo kar na mestu opravljanja poklica. Po navedbah nekaterih zaposlenih v bolnišnici se je na zabavi zbralo več ljudi, ki so praznovali z alkoholom in živo glasbo, poroča RTL Danas. Video, ki ga je objavil RTL, prikazuje medicinske sestre in pomožno osebje, ki plešejo v krogu, brez razdalje in mask.

“Nevjerojatno mi je da se ovako nešto dogodilo”

Objavil/a Index.hr dne Petek, 22. januar 2021

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

»V takih situacijah me je sram biti medicinska sestra. V 20 letih izkušenj tega nisem doživela. Neupoštevanje epidemioloških ukrepov, alkohol v potokih, tamburice, pesem in ples. In vse to v bolnišničnem prostoru v režiji osebja. Ne vem, kdo je dovolil zasedbo v bolnišnici in ali so zanjo vedeli, vendar pričakujem sankcije za akterje tega dogodka,« je za RTL zapisala neka medicinska sestra.

Zavil se je v molk

Vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice dr. Ivica Lukšič je dejal, da je presenečen. Na vprašanje, ali je bilo v bolnišnici govora o zabavi, je dejal, da teh informacij ni prejel. »Vedeti morate, da ljudje trdo delajo v bolnišnici in da moram videti vse okoliščine, zaradi katerih vam je lahko povedal nekaj podrobneje. Ko bomo ugotovili okoliščine, vas bomo obvestili,« je dodal. O morebitnih sankcijah molči …

NaDlani.si; Foto: printscreen RTL

4
70 SEK