• 23.2C Novo mesto
  • 17:25
  • Sob, 24.08.2019

VIDEO: Izpraznili Narodni dom v NM, zadnji ven Sebastjan Šeremet! Občina pojasnjuje

Postopek je potekal mirno.

NOVO MESTO – Danes dopoldan so policisti in varnostna služba pospremili iz Narodnega oz. Sokolskega doma še zadnjega uporabnika. To je bil umetnik, slikar Sebastjan Šeremet. Postopek je potekal mirno. Vse pa je zabeležil tudi Alen Čustić, njegova dva videa tudi dodajamo!

Svojo plat današnjega dogodka so podali tudi na Mestni občini Novo mesto:

“Mestna občina Novo mesto je pred dobrim tednom prejela odločbo gradbenega inšpektorja, po kateri smo kot lastniki objekta dolžni preprečiti uporabo in izvajanje vseh dejavnosti v Narodnem domu, dokler se ne izvedejo nujna vzdrževalna dela. Gradbeni inšpektor je namreč v postopku ugotovil, da je objekt nevarna gradnja. Glede na to, da je sodišče ustavilo izvršbo zaradi izbrisa Društva za kulturno osveščanje iz sodnega registra, smo  policiji podali ovadbo, s katero smo želeli ugotoviti, kdo so nelegalni uporabniki našega objekta.
Vsa naša prizadevanja so usmerjena v cilj, da se ta, za Novo mesto simbolno zelo pomembna stavba, vrne v delovanje, ki bo namenjeno čim širšemu krogu občanov ter kulturnim in umetniškim ustvarjalcem. Številni se namreč soočajo s pomanjkanjem ustreznih prostorov za svoje delovanje in prav je, da jim je Narodni dom kot občinski objekt na voljo za uporabo. Pred tem je nujno poskrbeti za sanacijo. V letošnjem proračunu imamo za nujna vzdrževalna dela na objektu Narodnega doma predvidenih 125.000 evrov, pogodba za prenovo strehe je podpisana, prizadevali si bomo da gradbena dela stečejo čim prej.”

D.P.