• 29.68C Novo mesto
  • 15:42
  • Pet, 07.08.2020

VIDEO: Planinka pod skalo, helikopter Slovenske vojske na pomoč

Pomagali so ekipa za helikoptersko reševanje na Brniku z gorskim reševalcem, zdravnikom in policistom, posadka vojaškega helikopterja, bovški gorski reševalci in gasilci PGD Bovec.

MANGART – V teh julijskih dneh v naših krajih ne manjka turistov. Ob tem se zgodi tudi kaj takega, da je treba na pomoč klicati reševalce. Tako je bilo tudi včeraj, ko se je tja na Mangart odpravila reševalna enota Slovenske vojske, ki je tja odletela s helikopterjem!

„Vsako  reševanje je težko, tole današnje na Mangartu je bilo pa sploh izziv zase. Zdrs ogromne skale, ki je planinko grdo stisnila ob steno. Preverili smo, ženska nima supermoči, premik skale pa se je ob dotiku zgodil zaradi stanja na terenu. Da smo jo rešili, je helikopter Slovenske vojske na kraj pripeljal gasilca, ki je uporabil pnevmatsko dvižno blazino. Kombinacija klasičnega in heli reševanja je v dežju, vetru in megli trajala približno pet ur, Reševali smo ekipa za helikoptersko reševanje na Brniku z gorskim reševalcem, zdravnikom in policistom, posadka vojaškega helikopterja, bovški gorski reševalci in gasilci PGD Bovec,“ so zapisali na Policijski upravi Kranj, kjer je tudi nastal videozapis.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: PU Kranj