• C Novo mesto
  • 10:33
  • Sob, 23.09.2023

VIDEO: Poln Trg Republike, prišlo do nasilja med protestniki in policijo, letele tudi granitne kocke

Eden izmed protestnikov je vrgel steklenico proti enemu od policistov, a ga je zgrešil.

LJUBLJANA – Zgodilo se je, kar se je napovedovalo. Zavoljo sprejema pogoja PCT, ki edini odpira vrata v javne prostore, so se številni uprli. Zoran Stevanović, še stranke Resni.ca, je pred parimi minutami na Facebooku objavil video zapis, kjer je zatrdil, da se je danes na protestih zbralo 30.000 ljudi!

»V tej dobi delitev zbrati cca 30 tisoč ljudi na kup pomeni, da smo na pravi poti. Čutim dolžnost obljubiti, da nikoli z nje ne bom skrenil. Janez Janša škoda, da nisi imel poguma priti. Kaj tako veličastnega nikoli nisi videl! Kar odstopi, druge možnosti ni, ker bomo pritisk stopnjevali. Vsem borcem iskrena hvala. Gremo naprej!« je zapisal Stevanović.

Čeprav so organizatorji pozivali k mirnemu shodu, pa je prišlo tudi do incidenta, poročajo Slovenske novice. Eden izmed protestnikov je vrgel steklenico proti enemu od policistov, a ga je zgrešil. Žal pa so se mirni protesti sprevrgli v nasilje!

Slovenske novice dodajajo, da je policija nasilnežem odgovorila z vodnim topom in solzivcem. Proti možem v modrem so letele tudi kamnite kocke.

Vse skupaj pa se je začelo že dopoldan, ko so se pojavili prvi protesti zoper doslednega upoštevanja pravila PCT. Takole npr, je bilo v Brežicah, kjer je celo posredovala policija.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Posnetek zaslona