• C Novo mesto
  • 21:18
  • Čet, 05.08.2021

VIDEO: Poslancem dovolj, sredi seje sneli maske, ne gredo se več maškarade

Vodje poslanskih skupin in predsednik DZ Igor Zorčič so na internem posvetu razpravljali tudi o vodenju sej DZ oz. uporabi poslovnika v delu, ki govori o postopkovnem vprašanju. O tem se bodo poskušali še poenotiti, je za STA povedal Zorčič. Vodje koalicijskih poslanskih skupin izjav niso dali, LMŠ, SD in Levica pa nizajo očitke do koalicije.

Na današnjem posvetu so razpravljali o več temah, med drugim o nošenju mask zaradi koronavirusa in volilnem sistemu, dotaknili pa so se tudi uporabe 69. člena poslovnika DZ, ki govori o postopkovnem vprašanju oz. predlogu. A pri tem se bodo morali še poenotiti, saj imajo poslanske skupine različne poglede.

»Očitno nam ostaja res edina možnost pred parlamentom in ne več v parlamentu. Dovolj. Ta maškarada, ki se jo gremo v DZ, je naravnost smešna. Medtem ko ljudje v gostilnah sedijo, ni noben problem, prav tako ne v cerkvah, ko molijo, mi pa jih moramo nositi, še ko smo na varnostni razdalji, samo za to, da ustvarjamo neko izredno stanje v državi,« je Zorčiču sporočil poslanec SD Marko Koprivc in mu predlagal, naj postopkovno premisli o možnosti, da bi sneli maske.
NaDlani.si; Foto: twitter