• -0.94C Novo mesto
  • 10:48
  • Čet, 12.12.2019

VIDEO: Ptuj po neurju spet pod vodo

PTUJ – Na Ptujskem je včeraj zvečer divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom, ki je podiralo drevesa in zalivalo kletne prostore objektov. Na udaru so bili posebej kraji na območju občin Hajdina, Videm in Kidričevo, obenem pa tudi sam Ptuj.

KAJ SE JE DOGAJALO?

Po poročanju portala Neurje.si je nad območjem Ptuja nastala močnejša nevihta s silovitim nalivom in močnejšimi sunki vetra. Kombinacija silovitega naliva in posledic nedeljskega neurja (zamašeni odtoki) je botrovala k novim poplavam v podvozih, na cestah in ulicah ter v izpostavljenih objektih.

 

Kraigherjeva na Ptuju. Nocoj jim je odkrilo folijo.

Objavil/a Radio Ptuj dne Petek, 12. julij 2019

 

Spet na Ptuju😢😩

Objavil/a Radio Ptuj dne Petek, 12. julij 2019

VREMENSKE TEŽAVE TUDI V DRUGIH OBČINAH

Na območju občine Hajdina so gasilci iz PGD Hajdina in Draženci iz dveh kleti stanovanjskih objektov izčrpali osem kubičnih metrov meteorne vode, poleg tega so razžagali in odstranili štiri podrta drevesa ter s cestišč odstranili odpadlo vejevje, je razbrati iz sporočil na spletni strani uprave za zaščito in reševanje

Na območju Kidričevega so gasilci iz PGD Talum Kidričevo, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Pleterje, Mihovce-Dragonja vas in Hajdina iz sedmih kleti stanovanjskih objektov izčrpalo 35 kubičnih metrov meteorne vode, počistili cestišča, na katerih so bile veje, ter sprostili kanalizacijske jaške.

V naselju Šturmovci v občini Videm pa so gasilci PGD Videm pri Ptuju razžagali podrto drevo ter počistili cestišče.

NaDlani.si; Foto: facebook