• 16.71C Novo mesto
  • 13:47
  • Ned, 31.05.2020

VIDEO: Šokantni prizori iz Slovenije: neurja, toča, veter presegel 100 kilometrov na uro …

Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Možna so krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

KAJ PA OBETI?

V ponedeljek bo sprva deloma sončno, sredi dneva pa se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele vso Slovenijo in ponehale šele v noči na torek. Jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Velja opozorilo, danes popoldne in zvečer so možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra, tudi pojav toče ni izključen.

NEURJE Z MOČNIM VETROM IN NALIVI

Medtem je večji del države je zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi. S Ptuja poročajo o toči, na Koroškem je več podrtih dreves zaprlo cesto Dravograd-Črneče-Libeliče. Zaradi podrtega drevja je zaprta tudi cesta Kranj-Jezersko med Kokro in Spodnjim Jezerskim. Na prometnoinformacijskem centru pozivajo k previdni vožnji in odgovornemu ravnanju v prometu.

Zaradi močnejših neviht z nalivi in sunki vetra lahko na cesti ostanejo večje količine vode. Promet se lahko upočasni, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram. Obenem pa opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.
ODTRGALO DEL STREHE 

Center Ptuja je poplavljen! Poplavljeni so tudi številni objekti in ceste.

Hvala Marija Blažek za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

 

Silovita nevihta s točo tudi v kraju Kicar, severovzhodno od Ptuja.

Hvala Miran Braunsberger za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

Ptuj je popoldan zajelo močno neurje s silovitim vetrom, nalivi in večjo točo! Na Krajgarjevi ulici je močan nevihtni…

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

Bralci spletnih medijev poročajo o hudem neurju zlasti na Ptuju. Kot je na Twitterju poročal portal Neurje.si, je na Krajgarjevi ulici močan nevihtni piš, ki je v sunkih presegel 100 kilometrov na uro, odtrgal del strehe.

Na agenciji za okolje možnost krajevnih neurij z močnimi sunki vetra, nalivi in točo, napovedujejo vse do večera, razglasili so tudi oranžni alarm. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo.

NaDlani.si; Foto: neurje.si

 

VIDEO: Šokantni prizori iz Slovenije: neurja, toča, veter presegel 100 kilometrov na uro …
1 od 1
ARSO
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.