• 8.04C Novo mesto
  • 03:18
  • Pet, 30.10.2020

VIDEO: Sramotni prizori iz našega parlamenta: topotanje med sejo, uničevanje inventarja …

V slovenskem parlamentu se je dogajal pravi otroški vrtec, kriv pa je očitno peti protikoronski paket, ki je v osnovi namenjen blaženju posledic epidemije v gospodarstvu. In ravno ta je največ prahu med poslanci dvignil zaradi nacionalnega razpisa za izboljšanje dostopnosti v zdravstvu.

Poslanka in vrst stranke Levica Violeta Tomić in poslanka stranke LMŠ Tina Heferle sta se namreč sprli podpredsednikom DZ Jožetom Tankom, ki se naj bi po njunem mnenju vtikal in komentiral vsebino razpravljavcev. »Od tega, da ste pustili oziroma ste si dovolili komentirati stališča poslanskih skupin, do tega, da niste dali poslancem besede, ko so želeli izraziti svoj postopkovni predlog. Vemo, da po poslovniku ima postopkovni predlog absolutno prednost pred vsem. Do tega, da niste opozorili svojih poslanskih kolegov iz vaše stranke SDS, da v dvorani ne smejo nedovoljeno snemati in slikati ostalih poslancev,« je Tanku očitala podpredsednica državnega zbora Heferle.

Ko je prišla na vrsto je prišla poslanka Tadeja Šuštar iz PS Nove Slovenije je dobesedno počilo. Nekateri poslanci SD in Levice začeli s tolčenjem po mizi in Šuštarjevi niso pustili do besede. »Ne bodite nevljudni,«  jih je večkrat pozval Tanko. preden je večina opozicijskih poslancev, nato je za čas njegovega vodenja seje dvorano zapustila večina opozicijskih poslancev.

Preprosto morete videti, da bi verjeli:

NaDlani.si; Foto: facebook