• 13.73C Novo mesto
  • 17:49
  • Sob, 24.10.2020

VIDEO: Ste videli vreme v Istri? Mar to prihaja do nas …

Zaradi močnega zahodnega vetra in plimovanja je poplavilo obalo v Rovinju in Poreču, danes poročajo hrvaški mediji. Na morju na območju Dubrovnika pa so danes zabeležili valove v višini tudi do 8,5 metra, medtem ko je na območju Reke najvišji val dosegel približno 1,3 metra, so potrdili v hrvaškem hidrografskem inštitutu. Visoki valovi so danes poplavili parkirišče ob obali v Rovinju, morje je prevračalo parkirane motorje in skuterje, poroča puljski časnik Glas Istre na svoji spletni strani. Nekateri očividci iz Rovinja in Poreča so na Twitterju objavili videoposnetke, na katerih je videti poplavljeno obalo v teh dveh priljubljenih hrvaških turističnih mestih.

Kako bo pri nas?

Do večera bo dež v večjem delu Slovenije ponehal. Ponekod na vzhodu bo zapihal jugozahodni veter. Temperature bodo od 8 do 14, v jugovzhodni Sloveniji do 18 stopinj Celzija. V torek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 11, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj Celzija.

NaDlani.si; Foto: facebook