VIDEO: Tako prisrčno slovo od Slovenije, tudi Rosvita Pesek navdušena

10. jul. 2024, ob 08.12
Posodobljeno pred 4 dnevi
390
120 SEK

Naučila se je tudi slovenščine, za nameček pa je našo državo obredla in dober glas širila naokoli.

LJUBLJANA – „V Sloveniji sem preživela štiri čudovita pa tudi zelo delovna leta. Pogrešala bom Slovenijo. Ne bom pogrešala orodnika, rodilnika in dvojine. Slovenija bo ostala v mojem srcu. Rada bi govorila: najlepša hvala vsem!“ je sinoči ob gostovanju v oddaji Odmevi povedala Tiffany Sadler, ki se po štirih letih poslavlja od Slovenije in dela veleposlanice Velike Britanije. Slovenci smo ga. Tiffany oboževali, bila je prisrčna, predvsem pa je bilo opazno, kako ceni našo državo. Naučila se je tudi slovenščine, za nameček pa je našo državo obredla in dober glas širila naokoli. Nad njenim sinočnjim nastopom je bila navdušena tudi voditeljica oddaja Rosvita Pesek, ki je z odhajajočo diplomatko opravila pogovor.

Bogate izkušnje

Tiffany Sadler je (bila) veleposlanica Velike Britanije v Sloveniji. Ima bogate izkušnje v diplomaciji, saj je prej delala v več državah, vključno z Irakom, Avstrijo in Afganistanom. Njeno delo vključuje krepitev odnosov med Združenim kraljestvom in Slovenijo na različnih področjih, kot so gospodarstvo, izobraževanje in kultura. Veliko pozornosti namenja tudi trajnostnemu razvoju in podnebnim spremembam. Sadlerjeva aktivno sodeluje z lokalnimi skupnostmi in organizacijami ter si prizadeva za spodbujanje skupnih vrednot in ciljev. S svojim delom prispeva k boljši mednarodni povezanosti in sodelovanju med državama.

Pomen in delo

Vloga veleposlanice Velike Britanije vključuje predstavništvo britanske vlade v Sloveniji ter krepitev bilateralnih odnosov med državama. Delo veleposlanice obsega diplomatska pogajanja, spodbujanje britanskih interesov na področjih, kot so trgovina, kultura in izobraževanje, ter zagotavljanje podpore britanskim državljanom v Sloveniji. Pomembne naloge vključujejo organizacijo uradnih obiskov, sodelovanje z lokalnimi oblastmi in podjetji ter promocijo britanskih vrednot in politik. Veleposlanica prav tako igra ključno vlogo pri vzpostavljanju strateških partnerstev in sodelovanju na področju varnosti, trajnostnega razvoja in podnebnih sprememb.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Zgledno sodelovanje

Velika Britanija in Slovenija sta v zadnjih letih krepili sodelovanje na različnih področjih. Gospodarstvo in trgovina sta ključna segmenta, kjer se britanska podjetja vse bolj zanimajo za slovenski trg. Poleg tega se krepi sodelovanje na področju znanosti in izobraževanja, z izmenjavo študentov in raziskovalcev med univerzami. Kultura je še eno pomembno področje, kjer se države povezujejo preko različnih festivalov in kulturnih dogodkov. Oba naroda sta prav tako angažirana v skupnih okoljskih projektih, zlasti pri trajnostnem razvoju in obnovljivih virih energije. Tako Velika Britanija kot Slovenija si prizadevata za tesnejše vezi in skupno prihodnost.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona X

390
120 SEK