• 2.55C Novo mesto
  • 23:25
  • Ned, 26.01.2020

VIDEO: To je nudistični kamp na Dolenjskem!

Slovenija premore tri nudistične kampe, a nobenega, vsaj tako pravi uradna statistika, ni na Obali. Eden je tudi v naših koncih pri Straži. Sliši na ime Mali Raj, še poroča Planet TV.

STRAŽA, NOVO MESTO„Slovenci smo izredno dojemljivi za te stvari, a imamo en problem, da to raje prakticiramo, nudizem torej, raje prek meje,“ je povedal eden od nudistov, ki so v teh dneh ob reki Krki v nudističnem kampu.

Policija ni posredovala

Vodi ga Jože Bradač, ki je tudi predsednik Društva naturistov Mali Raj Dolenje Polje. „V bistvu tukaj nisem videl nobenih večjih problemov. Najprej sem moral razčistiti v svoji glavi,“ pravi Bradač, ki je ponosen na svoj kamp. Ki pa je umaknjen od dnevnega vrveža, proč od oči javnosti, za nameček pa nikogar ne motijo, še manj, da bi koga vznemirjali. Temu v prid govori tudi dejstvo, da v vseh teh letih policija v kampu ni posredovala.

Zakon je jasen

Tudi zakonodaja je jasna: golote ustava ne prepoveduje. Golote se dotika le Zakon o javnem redu in miru – ta pa sporoča, da je golota moteča, ko vznemirja okolico. „V kampu smo vsi enaki, vsi isti ljudje. Ne glede na status, barvo, tip razmišljanja,“ je še dejal eden od zadovoljnih obiskovalcev kampa.

D.P.