• 15.31C Novo mesto
  • 22:38
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

VIDEO: Toča v Dolenjskih Toplicah, zalilo policiste v Sevnici

Enote požrtvovalnih gasilcev in pripadnikov civilne zaščite so na terenu, kjer odpravljajo nevšečnosti.

BREŽICE, SEVNICA, TREBNJE – Za nami je nov nevihten dan. Po 12. uri so se oblaki zgrnili nad Trebnje, Mirno, Sevnico tja do Brežic. Enote požrtvovalnih gasilcev in pripadnikov civilne zaščite so na terenu, kjer odpravljajo nevšečnosti.

BREŽICE
Ob 14.27 je v Črešnjicah pri Cerkljah, občina Brežice, meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Cerklje ob Krki so iz prostorov izčrpali vodo ter očistili jaške pred objektom.

BREŽICE
Ob 13.44 so posredovali gasilci PGD Skopice v naselju Gorenje Skopice, kjer je močan naliv zalival delovne stroje v poslovnem objektu. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, prekrili poškodovani del strehe ter zavarovali delovne stroje v objektu.

SEVNICA
Ob 13.33 je na Prešernovi cesti v Sevnici meteorna voda zalila kletne prostore Policijske postaje Sevnica. Gasilci PGD Sevnica so izčrpali okoli 400 litrov vode.

KOSTANJEVICA NA KRKI
Ob 13.29 je na Krški cesti v Kostanjevici na Krki meteorna voda zalila stanovanjske prostore. Gasilci PGD Kostanjevica na Krki so vodo izčrpali.

TREBNJE
Ob 13.18 je v Dolenji Nemški vasi, občina Trebnje, meteorna voda poplavila parkirišče in ogrožala osnovno šolo. Gasilci PGD Ponikve so na kraju ugotovili, da voda počasi odteka in ne ogroža več objekta

TREBNJE
Ob 13.04 je v ulici Stari trg v Trebnjem meteorna voda zalila parkirišče pred poslovnim prostorom in ogrožala kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ponikve so vodo iz parkirišča prečrpali.

DOLENJSKE TOPLICE
Ob 12.28 je v Selah pri Dolenjskih Toplicah meteorna voda poplavila prostore poslovnega objekta. Gasilci PGD Dolenjske Toplice so iz prostorov izčrpali okrog 35 kubičnih metrov vode.

D.P.