• C Novo mesto
  • 05:19
  • Sob, 13.08.2022

Visok jubilej boštanjskih kmečkih žena

Članice Društva kmetic Sevnica – Aktiva žena Boštanj so organizirale praznovanje 20. obletnice svojega neprekinjenega delovanja v Boštanju.

 

 

BOŠTANJ – Z bogatim kulturnim programom, v katerem so nastopili učenci OŠ Boštanj pod vodstvom mentorice Z. Kozinc, Ljudskih pevcev iz Boštanja in ŽPZ Azeleja iz Boštanja, so poskrbeli za prijetno vzdušje. Prireditev je z dokumentarno video projekcijo fotografij popestrila Judith Zgonec, svoje delo pa sta v besedah predstavili zadnji dve predsednici Vida Križnik in Marija Gošte, ki tudi vodi aktiv v zadnjih letih. Čestitke in pozdravne nagovore so članicam aktiva izrazili številni, med njimi sevniški župan Srečko Ocvirk, predsednik KS Jože Udovč ter predsedniki pevskih skupin in društev iz KS in občine Sevnica. Prireditev je vodila Renata Vrisk.

Ob tej prireditvi so članice aktiva pripravile čudovito razstavo pekarske, kuharske in rokodelske dediščine ter svojega umetniškega znanja. Vsi obiskovalci in udeleženci prireditve smo bili po prireditvi ob prijetnem druženju pogoščeni s kulinaričnimi dobrotami aktiva in pijačo članov društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Za dobro glasbo pa sta ob druženju poskrbela neutrudna brat in sestra Zaplatar z Jablance.

 

Janez Levstik
(Foto: Janez Levstik)