Vlomi, prepovedan prehod meje in prometne nesreče

24. maj. 2024, ob 09.12
Posodobljeno pred 24 dnevi
22
110 SEK

Vlomi

Dol pri Ljubljani: V hišo na območju Dola pri Ljubljani je bilo vlomljeno, od koder so storilci odtujili gotovino in nakit. Materialna škoda znaša približno 8000 evrov.

Domžale: V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen skiro. Materialna škoda znaša približno 600 evrov.

Ljubljana – center: V kleti v centru Ljubljane je bilo vlomljeno, od koder so storilci odtujili sef. Materialna škoda znaša približno 2000 evrov.

Ljubljana – center: V garaži v centru Ljubljane je bilo vlomljeno, od koder je bil odtujen moped znamke Yamaha, reg. št. LJ L1-609. Materialna škoda znaša približno 3200 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez mejo ali ozemlje države

Včeraj okoli 16.30 so policisti na območju Logatca ustavili osebno vozilo z nemškimi registrskimi oznakami. Ugotovljeno je bilo, da je državljan Romunije v vozilu prevažal pet tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo. Voznik bo v naslednjih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost

Ljubljana: Včeraj, nekaj po 21. uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Litijski cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču pri zavijanju levo izsilila prednost motoristu, ki je vozil naravnost. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še preverjajo vse okoliščine nesreče in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Logatec: Včeraj okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti talcev v Logatcu, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo izsilil prednost drugemu vozniku, ki je vozil naravnost. Povzročitelj nesreče se je lažje poškodoval, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Policija še naprej poziva vse udeležence v prometu k previdnosti in spoštovanju prometnih predpisov ter obvešča javnost o povečanem številu vlomov. Prebivalce pozivajo, naj ustrezno zavarujejo svoje premoženje in nemudoma obvestijo policijo o sumljivih dejavnostih.

Piprava: NaDlani

Vir: PU Ljubljana

22
110 SEK