Voznica brez vozniške in pod vplivom alkohola ter drog, z napačnimi tablicami

22. apr. 2024, ob 12.18
Posodobljeno pred 2 mesecema
18
50 SEK

V petek, 19. aprila 2024, so policisti Policijske postaje Ptuj na območju Ptuja ustavili voznico osebnega vozila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z napačno nameščenimi registrskimi tablicam. Voznica, katere identiteta ni bila razkrita, je bila pozitivna tako na alkotestu, ki je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku, kot tudi na hitrem testu za prisotnost prepovedanih drog.

policija

Kljub temu, da so policisti odredili strokovni pregled, ga je voznica odločno zavrnila. Posledično so ji policisti zasegli vozilo in podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Poleg tega je bilo včeraj prav tako odrejeno pridržanje po 24. členu Zakona o prekrških v primeru drugega voznika osebnega avtomobila, ki je na območju Ptuja vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal izjemno visoko stopnjo 1,09 mg/l alkohola, kar predstavlja resno nevarnost za prometno varnost. Tudi zanj sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: PU Maribor

18
50 SEK