• 8.39C Novo mesto
  • 11:01
  • Pet, 21.02.2020

Vremenska grozljivka na Hrvaškem! Močne trombe na Krku, turisti ujeti na Pagu

Poleg obilnih padavin, ki so zajele otok Krk, so pri Punatu danes zjutraj opazili tri vodne trombe. Te je posnela tudi kamera. Vodne trombe so se z veliko hitrostjo približevale obali, temu je sledil močan veter in obilne padavine, poroča Index.hr.  Kot je za 24sata povedala očividka, so trombe nastale ob približno 7. uri zjutraj: »Ena izmed tromb je bila tako močna, da je iz tal izruvalo betonske plošče in poškodovala strehe.«

Medtem je bralec Slovenske novice obvestil, da se je tudi na otoku Pagu v kraju Metajna razbesnelo močno neurje z močnim vetrom. Po njegovih besedah je danes zaustavil tudi trajektni promet in tako ostajajo ujeti na Pagu, saj ne morejo domov, ker je zaradi močne burje zaprt tudi paški most.

Napovedane vremenske ujme so zajele hrvaško Istro, Kvarner in Dalmacijo. Veter v Pulju je bil tako močan, da je rušil drevesa, nebo nad Rabom pa je ponoči razsvetlilo na tisoče strel. Za dele Istre in Kvarnerja je razglašen rdeči alarm.  Obilno deževje je sicer prineslo olajšanje gasilcem, ki so v okolici Šibenika gasili obsežen gozdni požar.

NaDlani.si; Foto. youtube