• 22.53C Novo mesto
  • 19:46
  • Čet, 02.07.2020

Vročim dnevom in nočem sledi preobrat

Včeraj je bilo še sončno in vroče, saj je živo srebro spet pokazalo od 28 do 34 stopinj Celzija. Le popoldne in zvečer so bile v severni Sloveniji posamezne nevihte. A tretji vročinski val se je končno končal.

SLOVENIJA – Konec tropskih noči, prihaja osvežitev, tudi z dežjem

Že danes lahko po napovedih Agencije za okolje pričakujemo velik preobrat. V tednu, ki je pred nami, temperature ne bodo presegle 30 stopinj Celzija. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Tudi jutri in v sredo bo po napovedih vremenoslovcev nestanovitno in bolj sveže. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, ob morju lahko tudi kakšna nevihta. Kot vse kaže, se v torek in sredo najvišje dnevne temperature ne bodo povzpele nad 25 stopinj Celzija.

Obilno deževje in nevihte

Žal ta sprememba s seboj prinaša tudi velike možnosti za nevšečnosti. ”Danes bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi,” so sporočili z Arsa.

Sončno in suho šele v četrtek

Tako lahko šele v zadnjih dnevih julija spet pričakujemo dokaj sončno in povečini suho vreme. Le za petek napovedujejo tudi možnost padavin. Postopoma bo postajalo topleje, a šele ob koncu tedna bodo temperature spet dosegle 30 stopinj.

Vročinski valovi se še niso poslovili

Novega napovedujejo že v začetku avgusta.

Pripravila: Monika M.

Vročim dnevom in nočem sledi preobrat
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.