• C Novo mesto
  • 22:23
  • Sob, 27.11.2021

Vse kar morate vedeti o turističnih bonih! No, ponudniki niso dolžni sprejemati bonov

Način porabe turističnih bonov in povračila stroškov ponudnikom je vlada določila z uredbo, ki bo začela veljati 19. junija. Prejeli jih bodo vsi s stalnim bivališčem v Sloveniji. Domači ponudniki pripravljajo privlačne ponudbe, pravijo v STO-ju. Prejeli jih bodo vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020. Rojeni do vključno leta 2002 bodo lahko unovčili bon v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, je na današnji tiskovni konferenci predstavil podrobnosti turističnega bona. Da bodo boni prenosljivi le v t. i. ravni vrsti (torej na relaciji stari starši – starši – otroci) je bilo znano že včeraj, prav tako to, da naj bi bone lahko začeli koristiti že 19. junija. Je pa novost to, da bomo bon lahko porabili pri več ponudnikih, ne le pri enem samem, kot je bilo rečeno pred časom.

Ponudniki tudi niso dolžni sprejemati bonov, pravijo na Fursu. Zato se zna zgoditi, da vas bo kakšen “nobel” hotelir, za katerega slovenski gost ni dovolj dober, zavrnil. A poslovnega razloga za kaj takega ni, saj z vidika hotelirjevega poslovanja bon pomeni enak prihodek kot evri v papirnati obliki ali kreditna kartica gosta.

NaDlani.si; Foto: youtube