Vučićeva Kontroverzna izjava o Danki – med žalostjo in samopromocijo

07. apr. 2024, ob 10.47
Posodobljeno pred 25 dnevi
21
90 SEK

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je ponovno sredi polemik, tokrat zaradi svojega nastopa v oddaji na kanalu rumenega srbskega tabloida Informer, kjer je govoril o tragični smrti deklice Danke Ilić. Med oddajo je Vučić pripovedoval o primeru na način, ki ga je javnost in regionalni mediji ocenili kot neokusen in patetičen, pri čemer je predsednik izpadel kot žrtev.

Index.hr poroča, da je Vučić v oddaji obširno razpravljal o primeru umora male Danke, medtem ko so nanj leteli očitki, da se postavlja v vlogo žrtve. Vučićeva odločitev, da sam sporoči javnosti o umoru Danke, je bila sprejeta z veliko kritike. V oddaji se je branil z izjavo, da je bil o smrti obveščen prvi s strani policije in da je o umoru spregovoril z dvema besedama, preden je dovolil policiji, da nadaljuje svoje delo.

Predsednik se je v oddaji dotaknil tudi drugih afer, v katere je vpleten, pri čemer je uspel sebe ponovno prikazati kot glavno žrtev, še posebej v luči dejstva, da lokacija trupla umorjene deklice še vedno ni znana. Vučić trdi, da njegovo deljenje informacij med iskanjem Danke ni bilo neposredno povezano s primerom, ampak so mediji to izkoristili kot priložnost za kritiko njegove osebe.

Na obtožbe se je odzval z izjavo, ki postavlja pod vprašaj, zakaj ga regionalni mediji tako močno kritizirajo: “Vsak dan je v medijih kampanja proti meni. Da sem nagnusen, grd, debel, odvraten. Razmislite, zakaj je temu tako. Zato, ker ne prenesejo, da Srbija vsak dan raste in napreduje. Da smo prvi v Zahodnem Balkanu. Tega ne prenesejo, saj želijo Srbijo na kolenih.”

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Vučićeva izjava odraža globoko razdeljenost med njim in delom javnosti ter medijev, ki ga kritizirajo. Ta dogodek ponovno odpira vprašanja o odnosu med političnimi voditelji in mediji v regiji ter o tem, kako se informacije v zvezi s tragičnimi dogodki obdelujejo in predstavljajo javnosti. Vučićeva obramba in komentarji kažejo na napeto dinamiko moči in percepcije v sodobni Srbiji ter na širšem območju Zahodnega Balkana.

Vir: N1

21
90 SEK