• 1.27C Novo mesto
  • 01:48
  • Tor, 24.11.2020

„Vzgajamo egoistične ter narcisistične ljudi!“

Dr. Tušak v pogovoru za Domovina.je pravi, da so influencerji ljudje, ki so izrazito samozavestni, ki niti ne razumejo, da ničesar o temi ne vedo.

LJUBLJANA – „Ti influencerji denimo najdejo mnenje enega zdravnika, ki meni nekaj nasprotnega. Ne preberejo pa 100.000 zgodb zdravnikov, ki potrjujejo drugačno zgodbo od njihove. In potem vso argumentacijo postavijo na tem enem zdravniku, ki po možnosti niti ni specialist omenjenega področja. Gre za selektivno percepcijo,“ je prof. dr. Matej Tušak, na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti predava psihologijo športa in psihologijo, je v pogovoru za spletni portal Domovina.je pojasnil, kako influencerji vplivajo na mnenje številnih, njihove misli in ideje pa se hitro širijo prek družbenih omrežij.

Marko Potrč kot primer

Dr. Tušak pravi, da so influencerji ljudje, ki so izrazito samozavestni, ki niti ne razumejo, da ničesar o temi ne vedo, hkrati pa imajo toliko nespoštovanja do znanja in stroke, da se upajo izpostaviti. „Recimo Marko Potrč,“ dr. Tušak izpostavi posameznika, ki je s svojimi videozapisi presegel milijon ogledov.

Dr. Tušak pa je opozoril, da pogreša, da bi politika stopila skupaj. „Pogrešam, da bi ključni politiki, tudi opozicijski rekli: »Situacija je huda, težka, nevarna. Moramo upoštevati ukrepe, ker so nujno potrebni za preživetje.« Velik del ljudi, ki podpira opozicijo, bi se angažiral v pravi smeri,“ poudari dr. Tušak, ki izpostavi tudi to, „da nam epidemija kaže, da smo skrenili s poti in vzgajamo egoistične in narcisistične ljudi.“

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Facebook M.T.