Z mačeto napadel ljudi

30. apr. 2024, ob 13.03
Posodobljeno pred 1 mesecem
14
80 SEK

V zgodnjih jutranjih urah je London pretresel šokanten incident, ko je moški z avtomobilom najprej trčil v stanovanjsko hišo na severovzhodu mesta, nato pa svoj bes z mačeto znesel nad mimoidočimi, ki so čakali na bližnji postaji podzemne železnice Hainaut. Dogodek, ki je začasno ohromil javni promet in povzročil zaprtje omenjene postaje, je povzročil več poškodovanih, med njimi tudi dva policista.

Po prvih poročilih je napadalec okrog sedme ure zjutraj začel mahati z mačeto, pri čemer je ranil več ljudi. Dva izmed njih, ki sta bila policista, sta utrpela poškodbe med poskusom, da bi ga obvladala. Prolazniki in lokalni prebivalci so bili priča kaotičnemu prizoru, saj so reševalna vozila hitela na kraj dogodka, območje okoli postaje pa je bilo hitro obdano z varnostnimi silami in reševalnimi ekipami.

“Med hojo proti postaji sem videl, kako reševalno vozilo hiti proti kraju dogodka, drugo pa je odhajalo. Cesta je bila zaprta z obeh strani vhoda v postajo, ves promet v tem območju pa je bil ustavljen. Nad območjem je krožil tudi helikopter,” je za SkyNews povedal eden od prič.

Londonška policija je potrdila, da so napadalca uspeli prijeti in da trenutno poteka temeljita preiskava incidenta. Lokalne oblasti so pozvale javnost, naj se izogiba območju in sledi navodilom varnostnih sil, medtem ko skušajo osvetliti motive za to nasilno dejanje, ki je pretreslo lokalno skupnost in širšo javnost.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Varnostni ukrepi na postajah podzemne železnice in v okoliških četrtih so bili okrepljeni, saj oblasti zagotavljajo, da je prioriteta varnost vseh državljanov. Lokalne skupnosti so izrazile globoko zaskrbljenost in žalost zaradi dogodka, ki je brez dvoma pustil močan pečat na mestu.

14
80 SEK