• C Novo mesto
  • 12:46
  • Pon, 24.01.2022

“Z mažoretami plešem že sedem let”

Trebanjska osmošolka Zala Ribič pravi, da ima ples v krvi. Obožuje ples in mažorete, ki terjajo veliko njenega časa, a na koncu je trud poplačan. Zaupala nam je svojo izkušnjo, ki jo objavljamo v nadaljevanju.

 

 

TREBNJE – Obožujem ples. Odkar pomnim, občudujem mažorete na božičnih koncertih, gledam plesne in pevske šove. Lahko bi rekla, da imam ples v krvi. Ko zaslišim glasbo, postanem vesela. V prostem času imam najraje mažorete. Plešem že sedem let.  Vsak petek komaj čakam, da se v šoli končajo dolgočasne ure, potem pa stečem na kosilo. Pridem domov, če se mi da, naredim nalogo, potem pa nestrpno čakam, da me oči odpelje na mažorete. Začnejo se mi šele ob petih, a jaz sem tam že ob štirih. Ker sem med najboljšimi v skupini, potrebujem večji izziv. Z mojo sestrično Vito bova tekmovali kot par, zato imava ponavadi dodatni trening pred skupinskimi vajami. Na to nikoli nisem gledala kot obveznost. Res pa je, da ko se pripravimo  na državno oz. evropsko prvenstvo, podvojimo treninge.

No, mažoretni treningi potekajo nekako takole: najprej nas trenerka seznani z novimi nastopi, potem pa imamo naporno in dolgo ogrevanje. Kasneje sestavljamo in vadimo tekmovalno vajo. Ni vse tako dolgočasno, kot se zdi. Z mojimi prijateljicami se pogovarjamo, opravljamo in se smejemo šalam. Na treningih se vedno sprostim in se zabavam. Ko pa pridejo dnevi pred tekmovanjem, vse postane bolj stresno. Moje učenje trpi in vedno mislim na najhujše. Potrebno je znati tri vaje – dve skupinski in ena v paru. Po tekmovanju se vse sprosti. Če smo na tekmovanju med prvimi, treniramo naprej, tudi med počitnicami. A na koncu je ves naš trud poplačan.

 

Zala Ribič, 8. b
Osnovna šola Trebnje
(Foto: arhiv Zale Ribič)