• 12.48C Novo mesto
  • 02:53
  • Ned, 25.10.2020

Za dva tedna zaprli bare in kavarne! O tem so povprašali tudi ministra Gantarja

V boju za zajezitev hitrega širjenja novega koronavirusa bodo od torka v Parizu in njegovih predmestjih za dva tedna zaprti vsi bari in kavarne, je danes sporočil prvi mož policije v francoski prestolnici Didier Lallement. Restavracije bodo ostale odprte, a bodo morale upoštevati nove preventivne ukrepe, je dejal.

FOTO: Unplash

Prav tako so recimo oblasti v italijanski deželi Kampanija v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa odredile barom in restavracijam krajši delovni čas. Bari in slaščičarne bodo morali med tednom zapreti vrata ob 23. uri, ob petkih in sobotah pa opolnoči. Restavracije po 23. uri ne bodo več smele sprejemati gostov.

Se lahko tudi za 14 dni zaprejo lokali?

Medtem je zdravstveni minister Tomaž Gantar je informativno oddajo 24ur Zvečer spregovoril o morebitnih nadaljnjih ukrepih za zamejitev širjenja koronavirusa, ki bi jih vlada lahko sprejela. »Če bi se situacija zaostrovala, je ta možnost odprta. Upam, da bomo toliko pametni, da bomo upoštevali te ukrepe, ki bi zadostovali, če se jih dosledno držimo. V kolikor jih ne bi, bomo primorani sprejemati bolj boleče rešitve, ker drugače bomo imeli izredno hude težave v javnem zdravstvenem sistemu in veliko število okuženih in obolelih,« podobne možnosti pri na s ne izključuje zdravstveni minister.

V ponedeljek potrdili 189 okužb z novim koronavirusom

V Sloveniji so danes opravili 2509 testov na novi koronavirus in pri tem potrdili 189 okužb. V bolnišnicah zdravijo 111 bolnikov s covidom-19, med njimi jih 20 potrebuje intenzivno nego. Trije bolniki so v ponedeljek umrli, 10 so jih odpustili iz bolnišnice, je preko Twitterja sporočila vlada.

V Sloveniji so do zdaj skupno potrdili 6764 okužb, aktivno okuženih je 2206 ljudi. Skupaj je umrlo 159 ljudi s covidom-19, je razvidno s portala Sledilnik za covid-19.

»Epide. razmere #COVID19 v 🇸🇮 ob 189 okužbah zahtevajo dodatno in celovito ukrepanje. Ta hip še poteka srečanje PR RS Pahorja, PR DZ Zorčiča, PR DS Kovšce in PV Janše z uredniki elektr. medijev. Popoldan bo načrt ukrepanja vlade v 2. valu na NK predstavil in pojasnil PV Janša,« je ob novem velikem številu okužb tvitnil Jelko Kacin.

NaDlani.si; Foto: youtube