• 19.55C Novo mesto
  • 23:18
  • Pet, 10.07.2020

Za polovico Slovenije prižgana najvišja stopnja alarma za točo!

Popoldne bo od severa oblačnost naraščala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, nato se bodo pojavljale tudi južneje. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Predvsem na severozahodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija. V torek bo sprva pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo še rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem in na jugovzhodu do okoli 29 stopinj Celzija.

Opozorilo

Danes popoldne bodo predvsem na severovzhodu Slovenije lahko nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi, ni izključen pojav toče. Arso je prav tako prižgal alarm za točo. Na postaji Ptuj so med 14.30 in 15. uro zabeležili sunek vetra 71 kilometrov na uro. O več dogodkih, na katerih so posredovala prostovoljna gasilska društva, med drugim poročajo iz Slovenske Bistrice, Slovenj Gradca, Vuzenice, Radelj ob Dravi in Šentilja.