• -1.96C Novo mesto
  • 02:53
  • Pet, 03.04.2020

Začelo se je kislo, končalo slavnostno in glasno – FOTO

Slab začetek, dober konec pravijo. Kljub deževnemu začetnemu vremenu, ki jo je malo zagodlo, so se oblaki hitro odstranili in v Trebnje je spet posijalo sonce.

TREBNJE – V petek od 16. ure naprej so obiskovalci lahko vonjali zelišča, poslušali zvoke harmonike, okusili vegetarijansko prehrano ter se oglasili na stojnicah CŠOD Čebelica, CIK, Zavarovalnica Triglav, Damjana Popelarja, manjkalo pa ni tudi Društvo upokojencev Trebnje, ki je razstavilo svoja čudovita ročna dela.

Medtem ko so vadili z Meto Smolič in njeno ekipo, je DJ Maj Kirm zbrane s svojimi ritmi popeljal v dvorano Stik na poletno promenado, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička. Tam so se predstavile mlade nadobudne oblikovalke, ki si svojo pot v svetu mode še krojijo. S svojimi kreacijami so tako Bernarda Gabrijel, Maja Gazvoda in Zala Hrastar pokazale zadnji modni krik in smernice, ki jih bomo lahko občudovali letošnje poletje.

Za spremembo so »Trebanjske koške« letos podeljevali v petek, in sicer posameznikom oziroma institucijam, ki prispevajo k promociji lokalne skupnosti na družbenem, športnem, kulturnem ali gospodarskem področju. Letošnji prejemniki »Trebanjskih koškov« so Glasbena šola Trebnje, Lan Gašperin, Patricija Pavlič, Miha Zarabec, REM, Toni Kukenberger, Občinski pihalni orkester Trebnje in Društvo vinarjev Trebnje.

Za razgreto občinstvo so v nadaljevanju poskrbeli domači glasbeniki Drugi vagon, ki so bili poleg glasbene skupine Ana Pupedan prava glasbena poslastica.

Vir in foto: Občinska uprava Trebnje