• C Novo mesto
  • 19:33
  • Sre, 12.06.2024

Zakaj najbolj priljubljen duhovnik Martin menja župnijo?

Na sodobno tehnologijo je navadil tudi svoje starejše faranke in farane.

BOHINJ – Vsaka stvar ima svoje konec, klobasa pa dva. Je pa konec tudi župnikovanja za dušnega pastirja Martina Goloba, verjetno enega najbolj priljubljenih duhovnikov v Sloveniji. Po petih letih se poslavlja od Bohinja in odhaja v Grosuplje.

Bog tako želi

„S 1. avgustom se selim v drugo župnijo, natančneje v kar dve drugi župniji. Bog želi, da delujem še drugje. V ozadju menjave ni nobene teorije zarote,“ je za Slovenskenovice.si povedal Golob, ki je nase opozoril tudi z izvrstnimi vlogi, ki jih je snemal za spletni portal Aleteia.si.

Tudi Johanca izpod Pokljuke

Na sodobno tehnologijo je navadil tudi svoje starejše faranke in farane.
„Veliko mam je odprlo svoj Facebook profil, da so lahko spremljale maše. Johanca izpod Pokljuke pa jih ima čez 90, pa je vse maše gledala prek tablice,“ še pove Golob, ko ga je obiskala ekipa Sveta na Kanalu A.

Kuhali sta zanj

Ker odhaja, je hudo tudi njegovima gospodinjama, k Marjani in Alenki je hodil vsa ta leta na kosilo, sprejeli so ga kot sina… Ni jim vseeno, ker dohaja… „Pa glih navadli smo se,“ je slišali po kraju.

Golob je v teh dneh na svojem Faceboku pripravil tudi dražbo za svojo legendarno vozilo Lado Niva, s katerim je naokoli prevažal kosilnico, „pa tudi mame sem k maši vozil,“ smeje doda.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: YT

godba