Zaključena obsežna kriminalistična preiskava s področja prepovedanih drog

04. jun. 2024, ob 13.41
Posodobljeno pred 2 mesecema
19
60 SEK

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju s kriminalisti Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave prejšnji teden uspešno zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Preiskava, s katero so začeli v začetku leta 2023 pod vodstvom Okrožnega državnega tožilstva v Celju, je vključevala tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Med preiskavo so ugotovili, da so osumljeni delovali v dveh kriminalnih skupinah, katerih člani so se občasno povezovali ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog, kot so heroin, kokain in ecstasy (MDMA). S tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike na območju Policijske uprave Celje. Po ugotovitvah kriminalistov so osumljeni mesečno prodali najmanj dva kilograma kokaina.

V maju letos so osumljeni prodali heroin osebi, ki je zaradi predoziranja umrla. V istem mesecu so prodali kokain tudi 19-letnemu dekletu, ki je zaradi zaužitja iskalo zdravniško pomoč in bilo hospitalizirano.

Člani združbe so delovali na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana, kjer so kriminalisti identificirali več dobaviteljev. Člani so imeli pri izvajanju nelegalnih aktivnosti jasno razdeljene vloge in naloge. Pri ustvarjanju mreže preprodajalcev na območju Policijske uprave Celje so bili izredno iznajdljivi in previdni.

Vir: PU Celje

Priprava: NaDlani

19
60 SEK