Žalostna vest iz Šmarjete, umrl je

04. jul. 2024, ob 10.54
Posodobljeno pred 17 dnevi
15533
70 SEK

V četrtek nekaj pred 18.30 so bili na PU Novo mesto obveščeni o padcu kolesarja v Šmarjeti. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 46-letni moški vozil po kolesarski stezi iz smeri Šmarjete proti Šmarješkim Toplicam.

”Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico, od kjer so nam sporočili, da je zaradi hudih poškodb umrl. Odrejena je bila sanitarne obdukcija na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo,” javnosti javlja Alenka Drenik Rangus s PU Novo mesto.

Pester dan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje  poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šmarjeti so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Novem mestu so zaščitili žrtev nasilja v družini in 36-letnemu nasilnežu izrekli prepoved približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

N. D.; Foto: Shutterstock

15533
70 SEK