• 17.15C Novo mesto
  • 23:56
  • Pet, 14.08.2020

Zapis reševalca, ki je pretresel Slovenijo: Kri, možgani, kosti, odtrgane roke, noge, glava obrnjena za 180 stopinj

Facebook skupina Ustvarimo reševalni pas na avtocestah je delila zapis reševalca Zdravstvenega doma Logatec, v katerem zelo nazorno opiše, kaj se lahko zgodi zaradi ustavljenih vozil na avtocesti ali pa naletov na pešce na avtocesti.

»Kri, možgani, kosti, odtrgane roke, noge, glava obrnjena za 180 stopinj, levi gleženj pod desno ramo???!!! (pa so to stvari, ki sem jih jaz videl do danes-kaj šele, če bi se nas zbralo nekaj deset takih iz omenjenih poklicev?). Pa ok, si ustavil in nabil te je voznik (ki, po tvojem začudenju, ni predvideval, da ti stojiš pod nadvozom, na prehitevalnem pasu AC, ker te skrbi, da ti zavarovalnica nebi popravila tistih 5 luknjic)-ti umreš:

-pride NMP-pregleda truplo, potrdi smrt (3 člani ekipe)
– pridejo policisti- pregledajo truplo, preiščejo truplo, da pridejo do dokumentov, raziskujejo kaj se je zgodilo, kje si stal,zakaj si stal, kdo te je nabil, kam te je odbilo in si trudijo ustvarit sliko zadnjih 5 sekund tvojega življenja, navsezadnje gredo do tvojih svojcev in jim sporočijo novico (vsaj 10 udeleženih policistov)
– pridejo gasilci, pregledajo avto, če si bil res sam noter, pomagajo policistom pri ogledu kraja dogodka, čakajo 2 ali 3 ure, da reče preiskovalni sodnik, da te lahko izrežejo iz vozila (10 gasilcev)
-pridejo pogrebniki, te dajo v vrečo, z njo v plastično trugo, poiščejo, če je kje še kaj tvojega (3 pogrebniki)
– pa ta, ki (po tvojem začudenju) ni vedel, da boš ti tam stal z avtom pod nadvozom, na prehitevlnem pasu–misliš, da bo šel na kavo s kolegi po dogodku? Ne bo–imel bo težave s prebolevanjem dogodka
-kaj pa tvoji?? Ljubica, žena, otroci, starši, bratje, sestre? jim bo ok?«

Delimo misli našega "šefa" in menimo, da bi jih moralo prebrati čimveč voznic in voznikov.👇👇👇👇👇‼️🤬‼️

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Četrtek, 30. julij 2020

Na koncu še svetuje, kako ukrepati, če vas med vožnjo po avtocesti ujame hudo neurje.

NaDlani.si; Foto: facebook