Zaradi požara na šoli pouk odpovedan do konca tedna

05. jun. 2024, ob 22.37
Posodobljeno pred 24 dnevi
22
100 SEK

V Tržiču je danes popoldne zagorelo ostrešje Osnovne šole Bistrica, zaradi česar bo pouk v četrtek in petek odpovedan. Po podatkih policije v požaru ni bila poškodovana nobena oseba, stavbo pa so nemudoma evakuirali. Požar je bil pogašen, vendar je povzročil obsežno škodo, ki zajema 600 kvadratnih metrov ostrešja in šest učilnic.

Tržiški policisti so bili okoli 14.50 obveščeni o požaru na šoli. V času požara je bilo v šoli 60 od skupno 367 učencev. Iz šolskega objekta so evakuirali 40 učencev in osem uslužbencev. Po besedah policistov nihče ni bil telesno poškodovan.

Gašenje je oteževala sončna elektrarna na strehi šole. Kljub temu je v gašenju sodelovalo 180 gasilcev s 36 vozili. Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Tržič, Peter Rotar, je za Radio Slovenija povedal, da se je en gasilec nadihal dima, vendar je izven življenjske nevarnosti.

Policisti so kraj zavarovali in bodo v četrtek nadaljevali z ogledom kraja. Po podatkih Policijske uprave Kranj je pogorel del ostrešja objekta, poškodovani pa so tudi notranji prostori. Vzrok požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Premoženjska škoda je velika. Policija bo o vseh ugotovitvah obveščala pristojno državno tožilstvo.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Ravnateljica Osnovne šole Bistrica, Dina Pintarič, je na spletni strani šole učencem in staršem sporočila, da bo pouk v četrtek in petek odpovedan, prav tako vse aktivnosti, načrtovane za ta dva dneva. “Streha naše šole je bila poškodovana v požaru, ki je izbruhnil danes popoldne. Gasilci požar še gasijo, škoda je obsežna in zahteva takojšnje ukrepe,” je pojasnila. Starše je prosila, naj zagotovijo varstvo za otroke. Pouk v Podružnični šoli Kovor pa bo potekal po običajnem urniku.

Požar na Osnovni šoli Bistrica je povzročil obsežno škodo, vendar so hitra intervencija gasilcev in učinkovita evakuacija preprečile telesne poškodbe. Šola bo potrebovala obsežna popravila, pouk pa bo do nadaljnjega odpovedan. Preiskava vzroka požara se nadaljuje, javnost pa bo o vseh ugotovitvah obveščena.

22
100 SEK