• 17.18C Novo mesto
  • 20:41
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Zdravnik ovaden, kaj bo storila SB Novo mesto?

Gre za osem zdravnikov, med njimi je tudi cenjeni in spoštovani ortoped Splošne bolnišnice Novo mesto dr. Gregor Kavčič.

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Specializirano državno tožilstvo je na Okrožno sodišče v Ljubljani vložilo ovadbo zoper 15 fizičnih in eno pravno osebo. Ta šestnajsterica, zdravniki in vodje lekarn, so osumljeni za kazniva dejanja nezakonitega sprejemanja daril.

Gre za osem zdravnikov, med njimi je tudi cenjeni in spoštovani ortoped Splošne bolnišnice Novo mesto dr. Gregor Kavčič.

SB NM pojasnuje

Na vodstvo SB Novo mesto smo se obrnili za pojasnila, kako bodo ravnali v dani situaciji, ko je njihov zdravnik ovaden:

„V zvezi z vašimi vprašanji vam odgovarjamo naslednje: V Splošni bolnišnici Novo mesto ostro obsojamo tovrstna dejanja zdravnikov in menimo, da so taka ravnanja zdravnikov nedopustna. V izognitev podobnih dejanj smo takoj po uvedbi preiskave zoper zdravnika naše bolnišnice v letu 2013 zdravnika umaknili kot člana iz vseh strokovnih komisij v postopkih javnega naročanja. Hkrati smo začeli spremljati in analizirati cene nabavljenega materiala preko skupne baze cen, v katero sporočajo podatke vse bolnišnice. O nadaljnjih ukrepih zoper zdravnika se bomo odločali, ko prejmemo obtožnico in se seznanimo z vsebino. Lepo pozdravljeni! Vodstvo bolnišnice,“ so se odzvali v novomeški bolnišnici.

D.P.