Zemeljski plaz zasul dva otroka, eden ni preživel

14. jun. 2024, ob 10.19
Posodobljeno pred 2 mesecema
28
70 SEK

V sredo popoldne se je v kraju St. Marein pri Gradcu zgodila tragična nesreča, ko je zemeljski plaz zasul dva otroka. Obilne padavine v minulih dneh so povzročile, da se je gmota zemlje utrgala in se podala po pobočju, pri čemer je pod seboj pokopala dva od štirih otrok, ki so se tam nahajali.


Petletni deček ni imel sreče; reševalne ekipe so ga našle mrtvega pod gmoto blata. Sedemletni deček je imel več sreče, saj ga je plaz zasul le delno. Z lažjimi poškodbami so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Druga dva otroka, ki sta bila v skupini, sta ostala nepoškodovana.

Policija poroča, da je do nesreče prišlo, ko je mati dveh otrok hodila po cesti ob robu gozda s še dvema otrokoma. Petletni deček, ki je umrl, ni bil eden izmed njenih otrok, so dodali v poročilu avstrijske tiskovne agencije APA.

Vzrok za sprožitev plazu pripisujejo obilnemu deževju preteklih dni, ki je zrahljalo zemljo in povzročilo njeno zdrsavanje. Ta tragični dogodek je pretresel lokalno skupnost, ki se še vedno sooča s posledicami ekstremnega vremena.

V teh težkih trenutkih izrekamo iskreno sožalje družinam prizadetih otrok in upamo na hitro okrevanje za dečka, ki je bil poškodovan. Oblasti medtem opozarjajo na previdnost pri gibanju v bližini pobočij in gozdov, še posebej po obdobjih obilnih padavin.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

 

Priprava: NaDLani

28
70 SEK