Zlatko si je sodi potem ko je ustrelil partnerja Zdravka! Policija razkriva motiv za krvavo dejanje po zabavi v troje

06. maj. 2024, ob 11.43
122
80 SEK

Po doslej zbranih obvestilih so kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor ugotovili, da je bil motiv za streljanje na območju policijske postaje Slovenska Bistrica 28. aprila ljubosumje. Takrat je 58-letni Zlatjo Pek  najprej streljal na 50-letnega Zdravka Pišotka in ga hudo poškodoval, nato pa si je sodil sam, so sporočili s PU Maribor. Po ugotovitvah kriminalistov sta se omenjena partnerja in 61-letni Albin L. najprej družili v gostinskem lokalu, nato pa skupaj zapustili lokal in odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. Tam je med 58- in 50-letnim moškim prišlo do spora, nakar se je 58-letnik odpeljal na svoj naslov bivanja in se kasneje vrnil.

Po tragediji pri Oplotnici: “Dragi naš Zlatko, upam, da boš končno našel svoj mir!”

Kaj se je zgodilo usodnega dne?

Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku in si nato sodil sam. Umrl je na kraju dogodka, medtem ko so hudo poškodovanega 50-letnika z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in ni v smrtni nevarnosti.

Oba omenjena moška v zadnjem obdobju nista bila obravnavana zaradi suma storitve kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, pokojni pa za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Kot so še navedli na PU Maribor, kjer so bili o streljanju obveščeni 28. aprila nekaj po 20. uri, na podlagi doslej zbranih obvestil in dokazov obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvršil kaznivo dejanje poskusa umora, o čemer bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Do streljanja prišlo v kraju Okoška Gora v občini Oplotnica

Po takratnih navedbah časnika Večer je do streljanja prišlo v kraju Okoška Gora v občini Oplotnica.

N. D.; Foto: Facebook

122
80 SEK