Znana glasbena skupina se vrača na odre, nastopili bodo v številnih evropskih mestih

13. feb. 2024, ob 11.36
16
90 SEK

Nekaj let nazaj je izgledalo, da se je slavna glasbena skupina za vselej poslovila od glasbenih odrov, v začetku tega tedna pa so AC/DC napovedali novo evropsko turnejo, ki se bo imenovala Power up. Od 17. maja do 17. avgusta bodo lahko njihovi oboževalci v več evropskih krajih ponovno uživali ob poslušanju ikoničnih rock uspešnicah v živo. Turneja se bo začela v Nemčiji, končala pa na Irskem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AC/DC (@acdc)

Kdo so AC/DC?

Rock skupina AC/DC prihaja iz Avstralije, nastala je leta 1973 v Sydneyju. Prvotna ustanovitelja sta bila brata Angus Young in Malcolm Young, ki je umrl leta 2017 zaradi bolezni. Prvi pevec Bon Scott je bil član skupine do leta 1980, ko je umrl za posledicami zastrupitve z alkoholom. Nasledil ga je novi pevec Brian Johnson, ki je moral leta 2016 zaradi hudih težav z ušesi zapustiti turnejo Rock Or Bust, kar je bil eden glavnih razlogov za domnevno slovo skupine AC/DC od koncertov. Johnson je kasneje uspešno odpravil težave s sluhom, vrnila pa sta se tudi bobnar Phil Rudd in upokojeni član Cliff Williams in tako je skupina leta 2020 posnela nov album Power Up, ki mu je posvečena tudi sveže napovedana istoimenska turneja.

Najbolj uspešen album v zgodovini delovanja AC/DC je bil Back in Black, ki so ga člani izdali leta 1980, zelo znani in uspešni albumi pa so tudi Highway to Hell, High Voltage in For those about to rock (We salute you).

Kje jih boste lahko poslušali najbližje Sloveniji?

Turneja se bo začela 17. maja in že 25. maja bodo zavzeli italijanske odre v Reggii Emilii. Če bi raje obiskali avstrijsko prestolnico, bodo imeli koncert na Dunaju 23. in 26. junija, 9.  in 12. junija pa se lahko udeležite njihovega koncerta v Munchnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AC/DC (@acdc)

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram, YouTube

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

16
90 SEK