• C Novo mesto
  • 03:26
  • Sob, 13.08.2022

Župani Mirnske doline opozarjajo na nesprejemljiv državni proračun

MOKRONOG, 10. oktober 2013 –Župani občin Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Mirna so ogorčeni in zaskrbljeni nad napovedjo, da se na področju državnih cest bistveno zmanjšujejo sredstva za rekonstrukcije in obnove. Resorne ministre in poslance pozivajo, naj spremenijo predlog in popravijo krivico z zagotovitvijo potrebnih finančnih sredstev za uresničitev prepotrebnih obnov.

Vsaka občina zase se že nekaj let trudi s pripravo projektnih dokumentacij, za kar so porabili že veliko občinskih sredstev, predvsem zato, da bi skupaj z DRSC predvidene investicije uresničili v proračunskem obdobju 2014 in 2015. Za projekte so že sklenjeni sporazumi in dogovori, predvsem zaradi izboljšanja varnosti v prometu. Načrtovani odseki obnove v teh občinah so namreč v tem trenutku dotrajani do takšne mere, da so predvsem z vidika varnosti izredno nevarni in problematični.

„Župani občin Mirnske doline smo ogorčeni nad predlogom proračuna, ki ga je Vlada Republike Slovenije poslala v parlamentarno proceduro. Upam, da se odgovorni zavedajo – tu mislim na poslance državnega zbora in na resorne ministre pa tudi na predsednico vlade – kakšna škoda bo povzročena področju državnih cest, posredno pa tudi gradbeništvu in njim samim, če bo predlagan in s strani vlade potrjen proračun sprejet,“ opozarja župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Župani opozarjajo predvsem na realizacijo treh projektov: rekonstrukcija križišča regionalnih cest Trebnje–Mokronog, Mokronog–Boštanj in  Mokronog–Zbure v Mokronogu, dokončanje glavne vpadnice iz Slovenske vasi v Šentrupert in rekonstrukcija državne ceste skozi Mirno pod Rojami v dolžini 460 metrov.

sejmi
odiseja planetariji