• 8.58C Novo mesto
  • 03:41
  • Pet, 30.10.2020

Župnik povozil pešca in zbežal, nato pa ga je nezavestnega oropal reševalec

Policija je sporočila, da so razrešili primer prometne nesreče, ki se je zgodila 19. septembra okoli 18. ure na cesti Vinkovci-Tovarnik nedaleč od Banovca v Slavoniji, poroča index.hr. Po uradni izjavi je namreč končana kriminalistična preiskava 35-letnika iz Jarmine zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine, zoper njega pa je bila vložena kazenska ovadba pri pristojnem državnem pravobranilstvu.

Kaj pravi policija?

V izjavi piše: »19. septembra okoli 18.30 je 35-letnik kot pešec izkoristil nezavestno stanje 57-letnika, ki se je ravnokar hudo poškodoval v prometni nesreči, in mu iz denarnice ukradel več tisoč kun. Policijo je o tej prometni nesreči, ki se je zgodila 19. septembra okoli 18. ure na državni cesti Vinkovci-Tovarnik pri Banovcu, obvestil 54-letni moški iz Ilače, ki je ob tem odseku ceste našel poškodovanega 57-letnega pešca. Poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali na PU Vinkovci, kjer so ugotovili, da ima hude telesne poškodbe. 21. septembra so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti storil 65-letni moški iz Tovarnika, ki je vozil vozilo M1 (osebna motorna vozila z največ 8 sedeži poleg vozniškega) z vukovarskimi registrskimi tablicami. Sprednja desna stran vozila je zadela nesrečnega pešca, ki je padel v zemeljsko kanalizacijo. Storilec je nato kraj nesreče zapustil, ne da bi o nesreči obvestil policijo ali pomagal poškodovani osebi v nesreči. Po zaključku kriminalistične preiskave je policija zoper 65-letnika vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanja povzročitev prometne nesreče v cestnem prometu.«

Povozil ga je župnik, oropal pa ga je reševalec

Kot izve Večernji, je voznik kombija, ki je povozil moškega, domači župnik iz Tovarnika. To so jim potrdili nekateri okoliški prebivalci  in zatrdili, da je duhovnik sam enemu od prijateljev povedal, da se mu zdi, da je med vožnjo nekaj udaril s svojim vozilom. Po poročanju naj bi se ustavil 50-100 metrov stran, da bi preveril, kaj se je zgodilo, a pravi, da na cesti ni bilo nič. Po neuradnih informacijah naj bi bil tisti, ki je moškega oropal, medtem ko je bil nezavesten ob cesti, voznik reševalnega vozila, ki je šel na posredovanje.

NaDlani.si; Foto: Unplash

Župnik povozil pešca in zbežal, nato pa ga je nezavestnega oropal reševalec
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.